sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Toukokuun luetut

Skottilainen vanki 
"Skottilainen vanki sekoittaa keskenään Matkantekijä-sarjasta tutun Jamien ja John Grey-sarjassa kuvatun lordin tarinaa. Lordi Grey on toki tullut tutuksi myös Matkantekijä-sarjan osalta, mutta lähinnä sivuhenkilönä, jolle Gabaldon on halunnut kirjoittaa oman kirjasarjan. Skottilainen vanki sijoittuu aikaan, jolloin Jamie on Cullodenin taistelun jälkeen päätynyt Ardsmuirin vankilan kautta tallirengiksi englantilaiselle tilalle. John Grey tarvitsee kuitenkin Jamien apua Irlantiin suuntautuvalla matkallaan. Erimielisyyksiä kohdanneet miehet tapaavat jälleen."
Matkantekijä -sarjan tarinat kulkevat Rullasen mielestä sujuvammin. Tämä lordi John- sarja on hitaammin luettavaa.


Kansi: Lincoln Child: Kuoleman algoritmi"Huippuunsa kehitetyn, tietokoneavusteisen deittipalvelu Edenin palvelut maksavat paljon, mutta asiakkaat ovat onnellisia. Kaikki alustavan testin läpäisseet ovat löytäneet itselleen mahdollisimman sopivan elämänkumppanin. Tämä siis ei ole mitään tavallista nettideittailua, Eden käyttää huipputeknologiaa, tekoälyyn pohjautuvaa ohjelmaa — ohjelmaa, jonka pitäisi olla erehtymätön. Lisäksi pariskunnat tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa oikeasti, eivät netissä. Mikään ei siis voi mennä vikaan, eihän? "
Mielenkiintoinen aihe. Jännittävä. Suosittelen. 


Näkymättömät
"Yhdeksäntoistavuotias mustalaisnainen Rose Janko on kadonnut seitsemän vuotta sitten. Rose oli mennyt naimisiin hurmaavan Ivo Jankon kanssa. Pariskunta sai pojan, Christon, jolla todettiin Jankon suvussa kulkeva vakava sairaus. Pian lapsen syntymän jälkeen Rose katoaa jälkiä jättämättä. Mustalaisyhteisössä huhtaan, että hän olisi jättänyt perheensä toisen miehen vuoksi, ja sen vuoksi kukaan ei ole kiinnostunut tietämään hänen kohtalostaan yhtään enempää. Kunnes seitsemän vuotta katoamisen jälkeen Rosen isä palkkaa vastentahtoisen yksityisetsivän."
Elokuvamaisesti kerrottu tarina mustalaisyhteisöstä. Trilleri tiivistyy loppua kohden: kuka teki ja mitä?
Suosittelen.  


"Kuusivuotias taitoluistelun lapsitähti Bliss on murhattu kotiinsa kymmenen vuotta sitten, ja tapaus on yhä selvittämättä. Uhrin isoveli päättää kertoa tapahtumista oman versionsa ja selvittää itselleen, mikä tai kuka hänen perheensä tuhosi. Romaani Sisareni, rakkaani vie lukijan taas yhteen häiriintyneeseen perheeseen. Tällä kertaa rikkinäisyys asuu amerikkalaisessa hienostolähiössä, jossa aikuiset keskittyvät pyrkimään naapuruston sosiaalisen pyramidin huipulle esittämällä onnea ja menestystä. Lasten rooliksi jää sinnitellä vanhempien sosiaalisen nousun työkaluina."
Paksu opus, hitaasti mutta varmasti loppuun asti.
Suosittelenko? 
En ole varma. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti