perjantai 26. joulukuuta 2014

Joulukuun luetut

 
"Toimittaja Kitty Loganin ura on tuhoutunut skandaalissa hänen julkaistuaan vääriä tietoja. Nyt hänen vanha toimittajaystävänsä Constance on kuolemansairas. Kitty kysyy Constancelta, millaisen lehtijutun tämä olisi aina halunnut kirjoittaa. Jutun pohjaksi Constancen toimistosta löytyy lista, jossa on sata nimeä. Mistään ei kuitenkaan selviä, keitä mystisellä listalla olevat ihmiset ovat, ja ennen kuin Kitty ehtii kysyä ystävältään tarkempia tietoja, on liian myöhäistä.
Kittylle lankeaa hänen elämänsä tärkein tehtävä: hänen on jäljitettävä ja tavattava kaikki listan ihmiset sekä löydettävä heitä yhdistävä side. Tehtävää ratkoessaan Kitty alkaa ymmärtää, miten tärkeää on kuunnella tavallisten ihmisten tarinoita. "
Viisas ja lämminsydäminen
kirja.  
Suosittelen.

"Kiihkeätempoisessa, nerokkaasti punotussa juonessa uni on kuoleman veli ja Nukkumatti joka lapsen pahin painajainen. Lumiselta rautatiesillalta löytyy sekava, pahasti kylmettynyt nuori mies. Hän paljastuu kolmetoista vuotta sitten kadonneeksi Mikael Kohler-Frostiksi, sarjamurhaaja Jurek Walterin oletetuksi viimeiseksi uhriksi. Joku on pitänyt Mikaelia vankina, mutta kuka?Walter se ei ole voinut olla, sillä hän on istunut rikoskomisario Joona Linnan ansiosta koko tämän ajan oikeuspsykiatrisen sairaalan suljetulla osastolla. Mikael itse on vakuuttunut, että vangitsija on Nukkumatti. Hän ei muista muuta kuin unettavan hiekan ja pimeässä kilisevät posliiniset sormenpäät.Lars Kepler -nimimerkin takana on ruotsalainen kirjailijapariskunta Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril."
Jos edellinen kirja oli
viisas ja lämminsydäminen,
tämä on 
Pelottava!
Silti suosittelen.

"Yöllinen puhelinsoitto vie Kristianin löytöretkelle menneisyyteensä. Mitä tapahtui vuosia sitten kadonneelle Andrealle, joka vaihtoi nimensä ja sulki Kristianin elämästään?Suomalainen Kristian rakastuu päätä pahkaa eksoottiseen Andreaan. Arjen koittaessa Kristian yrittää sopeutua Andrean tyylikkääseen ruotsalaiseen maailmaan ja toisaalta nigerialaissyntyiseen isään, jonka taakkana ovat kidutuksen arvet. Järkyttävien tapahtumien myötä Andrea alkaa muuttua.Oliko Kristian ymmärtänyt alun perinkään Andreaa? Entä itseään, jolla nykyisin on vaimo ja tummaihoinen tytär?"
Mielenkiintoinen.
Loppuun asti luettava.
Suosittelen. 

 "Trondheim 2011. Nainen löydetään lumen hautaamana. Ruumiin päälle on jätetty antiikkinen soittorasia. Tapausta tutkiva Odd Singsaker kuuntelee vanhaa kehtolaulua, ja murhaaja etsii sille täydellistä tulkitsijaa.Trondheim 1767. Poliisimestari selvittää kuolleen trubaduurin tapausta, vaikka kaupungin asukkaat soisivat hänen mieluummin käyttävän aikansa ilotyttö- tai edes puhtaanapitoongelmien ratkaisemiseen.Uneton 2013. Jørgen Brekke pyörittää suvereenisti tavaramerkikseen vielä muodostuvaa kahden aikatason mysteeriä."
Lykkäsin kirjan aloittamista
niin kauan, että
kirjaston uusimisraja ylittyi.
Turhaan lykkäsin. 
Kirja oli mielenkiintoinen
ja jännittävä.
Pakkohan se oli lainata
uudestaan, että selvisi
miten tarinassa käy.

" Hyvä aviomies kertoo Cecilia Fitzpatrickistä, Sydneyssä asuvasta tehokkaaasta ja pirteästä, keski-ikäisestä Tupperware-konsulentistä, jonka elämä on viimeistä piirtoa myöten onnellista ja järjestyksessä. Ihana, rakastava aviomies, John Paul. Kolme tervettä, ihanaa tytärtä. Kaunis, hohtavan puhdas koti. Elämän ruuhkavuosia, mutta Cecilia pystyy pitämään kaikki langat erinomaisesti hyppysissään.Kunnes eräänä päivänä Cecilia löytää ullakolta kenkälaatikosta itselleen osoitetun kirjeen, jonka John Paul on kirjoittanut ja joka tulisi avata vasta miehen kuoleman jälkeen. Cecilian ja John Paulin perheen tarina risteää kahden muun perheen tarinan kanssa. On Tess, joka pakenee avioliittonsa ongelmia Melbournesta Sydneyyn äitinsä luokse pienen Liam-poikansa kanssa. Liam menee uuteen kouluun, jonka voimistelunopettaja on Tessin vanha poikaystävä ja jossa luokkatoverina on Fitzpatrickien Polly-tytär. Kolmas kirjan perhe on Rachelin, Liamin ja Pollyn koulun kanslistin, jonka tytär on kuollut väkivaltaisesti 28 vuotta aikaisemmin. Tyttären poikaystävä oli mies, joka on koulun nykyinen liikunnanopettaja.Kirjan tapahtumat sijoittuvat yhdelle viikolle, pääsiäisviikolle, ja asioista kerrotaan vuorotellen Cecilian, Tessin ja Rachelin näkökulmasta." 
Koukuttava tarina,
alusta loppuun.
Suosittelen.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti