torstai 16. tammikuuta 2014

Tammikuun luetut

 Budapestin synnit (Kovakantinen) 
"Syyskuu 1939. Sota on syttynyt, ja Unkariin virtaa pakolaisia Puolasta. Budapestissa nuori nainen surmataan kylpylässä, ja lehtimies Gordon saa oudon vihjeen: uhri haluaa tavata hänet.
Samaan aikaan entinen poliisi Sándor Nemes saa erikoisen työtarjouksen: hänen pitää jäljittää kadonnut lääkelähetys. Nemes tuntee Budapestin synkän puolen, mutta vähä vähältä paljastuva totuus kammottaa häntäkin. Tutkimuksen kuluessa vastaan tulee Gordon, joka seuraa jälkiä toisesta suunnasta."
Hmm. 
Loppuun asti luettu. 
Mielenkiintoinen kirja.

Kirja: Kuoleman kanssa ei kujeilla (Peter James)
" Sen piti olla vain hauska polttaripila. Kavereilleen lukemattomia kujeita tehtaillut Michael Harrison saisi viimein maistaa omaa lääkettään. Makaaberi hauskanpito loppuu lyhyeen, kun kaikki menee karmealla tavalla pieleen. Neljä ihmistä saa surmansa ja sulhanen katoaa mystisesti. Johtolankoja on vähän tai ei ollenkaan. Jutun saa tutkittavakseen rikostarkastaja Roy Grace, joka huomaa pian, että kaikki ei ole aivan kohdallaan."
Ahmittuaan kirjan sivu sivulta,
Rullanen koki pettymyksen.
Kirja päättyi jo 
sivulle 418.
Tätä olisi lukenut pidempäänkin.

Kansi: Rosamund Lupton: Mitä jäljelle jää
"Yksityiskoulu Sidley House viettää lasten ja vanhempien yhteistä ulkoilupäivää. Mukana ovat myös syntymäpäiviään viettävä 8-vuotias Adam äitinsä Gracen kanssa. Adamin isosisko Jenny, toimii koulun kouluavustajana. Kesken aurinkoisen päivän koulu syttyy palamaan. Grace-äiti hätääntyy ja lähtee juoksemaan kohti koulua, kun tajuaa että poikansa Adam lähti juuri hakemaan sisältä syntymäpäiväkakkuaan ja tyttärensä Jenny on sisällä koulussa sijaistamassa terveydenhoitajaa. Adamin Grace tavoittaa koulun pihalta muiden luokkalaisten kanssa, mutta Jenny on yhä palavassa rakennuksessa. Äidin rakkaus ja vaisto pakottavat Gracen syöksymään sisään ja pelastamaan Jennyn. Molemmat loukkaantuvat ja koulun syttymissyytä aletaan tutkia."
Aika lailla ahmimiseksi 
meni tämäkin kirja!
Tammikuun paras,
tähänastisista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti