lauantai 28. joulukuuta 2013

Joulukuun luetut

Kansi: Robert Crais: Vartija 
"Dru Rayne ja hänen setänsä Wilson Smith ovat jättäneet taakseen hirmumyrsky Katrinan runteleman New Orleansin ja aloittaneet uuden elämän voileipäpuodin pitäjinä Los Angelesissa. Joe Pike sattuu paikalle, kun nuoret latinot uhkailevat Smithiä. Drun sydäntäsärkevä tarina - ja kauniit silmät - saavat Piken lupautumaan vartioida kaksikon turvallisuutta. Pian paljastuu, ettei Drun ja Wilsonin sukulaisuus olekaan totta eikä heitä vainota syyttä. He ovat pimittäneet bolivialaiselta huumekartellilta miljoonasumman ja pysytelleet paikallisten latinorikollisten suojeluksessa kuriiripalveluja vastaan."
Ehkä tästäkin tehdään elokuva, 
ainakin teksti on jotenkin elokuvamaista. 
Ei huono!

 Kansi: Peter James: Kuoleman koura on kylmä
"Carly Chase joutuu työmatkallaan vakavaan auto-onnettomuuteen, jossa nuori amerikkalainen opiskelijapoika saa surmansa. Tapahtuma saa Carlyn pois tolaltaan, mutta sitä hän ei osaa aavistaa, että onnettomuuden seurauksena hänen elämänsä muuttuu kohta painajaiseksi."
Kolmas "kahden viikon lainoista" eli
uutuuskirjoista.
Luettu aikataulussa!
Ei huono tämäkään! 

Kansi: Kathy Reichs: Luita ja tuhkaa "Antropologi Temperance Brennan on palannut kuukauden jälkeen Kanadaan, Montrealiin ja asettuu jälleen kotikonnuille. Hän joutuu kuitenkin heti töihin, mielellään toki. Joku on löytänyt vanhoja luita, mutta mistä ne ovat lopulta peräisin ja ovatko ne peräisin ihmisestä? Ehkä eivät, mutta sitten Acadiasta löytyvä vanha tytön luuranko johdattaa Tempe Brennanin mukaan rikosvyyhteen, joka on kaukana tavanomaisesta."
Tempe Brennan vauhdissa. Tuloksia syntyy.
Ryankin pyörii kuvioissa. 
Suosittelen! 

 
"Pienellä saarella Marstrandin ulkopuolella rakennetaan uutta kokouskeskusta. Vanhoja rakennuksia kunnostetaan, ja 1868 rakennettu majakka palautetaan korjattuna alkuperäiselle paikalleen. Majakanvartijoiden asunnon kellaria remontoidessaan rakennusmiehet kohtaavat järkyttävän näyn: umpeen muuratusta huoneesta löytyy miehen ruumis."
Jännittävä tarina.
Matkalukemista, jos olisi
matkalla.  

Camilla Läckberg: Majakanvartija, kansikuva
 "On valoisa alkukesän ilta. Nainen hyppää autoonsa ja puristaa rattia verisin käsin. Pikkuinen poika takapenkillä hän pakenee ainoaan turvalliseen paikkaan jonka tietää: Gråskärin saarelle Fjällbackan liepeillä.Patrik Hedström on juuri palannut pitkältä sairauslomalta poliisin työhönsä. Hän on yrittänyt levätä ja pitää huolta vaimostaan Erica Falckista ja heidän keskosina syntyneistä kaksosistaan. Patrik ehtii hädin tuskin astua toimiston ovesta, kun hänet heitetään uuden tutkinnan kimppuun. Mats Sverin, lapsuutensa Fjällbackaan vuosien jälkeen palannut Tanumin kunnan talousjohtaja, on löydetty murhattuna asunnostaan."
Taattua Läckbergiä.
Suosittelen. 
Paikoin tarina tuntui niin tutulta,
että oli tarkistettava olinko
kenties lukemassa samaa
kirjaa jo toiseen kertaan. 
En ollut.  

Kansi: Majgull Axelsson: Kuparienkeli 
"Romaanin Kuparienkeli päähenkilö Minna makaa sairaalassa loukkaannuttuaan, kun puu kaatui myrskyssä hänen päälleen. Minna on yksinhuoltaja kolmannessa polvessa. Hänen isoäitiään, jolla oli kaksi tytärtä eri miesten kanssa, haukuttiin huoraksi. Saman leiman sai Minnan äiti, joka synnytti 17-vuotiaana lapsen koulun halutuimmalle pojalle. Tämä poika, josta myöhemmin tuli kuuluisa tv-toimittaja, ei koskaan halunnut tunnustaa tytärtään."
Joulukuun kirjoista paras.
Suosittelen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti