sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Maaliskuun luetut

Kylmän kosketus
Savon sanomat arvioi kirjaa näin:"Nainen kuolee sähköiskuun katsomossa paikallisen  
curlingottelun aikana.Kukaan kyläläisistä ei tunnu surevan kuolemaa, eikä tietävän tapahtuneesta mitään. Sisustus- ja suunnitteluguruna mainetta saavuttanut nainen on herättänyt pahennusta kohtelemalla muun muassa tytärtään kaltoin.
Vanhempaa polvea edustava Gamache ei käytä voimaa vaan selvittää rikoksia päättelykykynsä avulla.Penny kuvaa kiinnostavasti kylän henkilöitä ja viehättävää miljöötä, joka tosin hytisee nyt pakkasen kourissa.Kylmän kosketus on lähellä perinteistä vanhan ajan dekkaria, jonka parissa lukijan on mukava loikoilla kotisohvallaan."
Rullanen teki juuri niin, nautiskeli perinteisestä dekkarista kotisohvallaan.

Hautaa syvemmällä
"Eletään vuotta 1985. Neljä koululaista törmää metsässä painajaismaiseen näkyyn. Puoliksi maahan haudattuna makaa nainen, jonka suu ja silmäluomet on liimattu umpeen. Lasten opettaja Anne Navarre on järkyttynyt ja hämmentynyt: kuka kykenee tekemään tällaista?Seuraavaksi katoaa nuori nainen ja Oak Knollin seriffinvirastossakin ymmärretään ajan käyvän vähiin. FBI:n etsivä Vince Leone ryhtyy tutkimaan tapausta uuden tekniikan, tekijäprofiloinnin avulla.  Uneliaasta, turvalliseksi uskotusta yliopistokaupungista on tullut murhaajan pelikenttä.Hoag yhdistää jälleen taidokkaasti jännitystä ja psykologiaa. Tuloksena on jännitysromaani, joka vangitsee lukijan mukaansa viime sivuille asti."
Jännittävä, mukaansatempaava, Rullanenkin suosittelee. 


 
"Rikostarkastaja Adam Dalgliesh jäljittää toimittajan murhaajaa jylhässä maalaiskartanossa. Menestyvä journalisti Rhoda Gradwyn haluaa poistattaa kasvoistaan arven, joka on vaivannut häntä vuosikymmeniä. Leikkaus sujuu ongelmitta, mutta seuraavana yönä yksityishuoneessaan toipuva Gradwyn kuristetaan kuoliaaksi.Tapausta tutkiva Adam Dalgliesh huomaa, että epäiltyjä riittää, sillä Gradwyn on hankkinut liudan vihamiehiä paljastusjutuillaan. Heistä yksi jos toinenkin löytyy klinikkana toimivan maaseutukartanon lähimaastosta." 
90-vuotias kirjailijatar pitää lukijan otteessaan loppuun asti.

Kansi: Rebecca Stott: Veden muisti 
 "Elizabeth Vogelsang kuolee ja hänen poikansa Cameron pyytää hautajaisiin tullutta ex-tyttöystäväänsä jatkamaan äitinsä työtä. Helvetin 1600-luku, alkemia ja Isaac Newton olivat Elizabethin työn pääkohdat ja niihin kulutettu aika ja intohimo eivät saa mennä hukkaan. Lydia Brooks ottaa lopulta työn vastaan, mutta pelkän haamukirjoittamisen sijaan hän hukkuu historiaan samalla kun nitoutuu nykyaikaan, joissa molemmissa tapahtuu outoja ja yllättävän samankaltaisia asioita."
Olipa erikoinen kirja, joka kuitenkin piti otteessaan loppuun asti. Kerrottu "minulta sinulle"-muodossa. Rullanen suosittelee pienellä varauksella.

 
"LaPlante rakentaa taidokkaan jännärin, joka on petollisen hämäävä. Kirjan luonteeseen sopii hyvin se, että poliisin tutkimukset eivät lopulta johda mihinkään. Mutta syyllinen tulee joka tapauksessa ilmi. Kirjan pääosassa ovat Jennifer ja hänen oikutteleva muistinsa. Menneisyydestä löytyy perhesalaisuuksia. Suojeleeko muistin temppuilu häntä ja hänen läheisiään?
Alzheimerin taudin kuvauksena kirja on todentuntuinen. Tarinan katkonainen rakenne ja kieli sopii hyvin aiheeseen. Kirjaa voi suositella muun muassa Alzheimer-potilaiden omaisille. Teoksessa kerrotaan kuinka elää arjessa sairauden kanssa ja kuinka vaikuttaa sairauden kulkuun."
Rullanen suorastaan ahmi kirjan illan ja aamun aikana. 
Jännittävä ja surullinen tarina.Tällaistako on 
Alzheimerin taudin kulku
 potilaan näkökulmasta?
Suosittelen kirjaa! 

 
"Varhaisena kesäaamuna pikkupoika livahtaa ulos leikkimään ritaria. Leikki saa äkillisen lopun, kun poika näkee edessään maassa makaavan alastoman naisen, joka tuijottaa suoraan häneen...Poliisi kutsutaan paikalle, ja käy ilmi että nuori nainen on murhattu. Rikos käy entistäkin merkillisemmäksi, kun ruumiin alta pian löydetään kahden 1970-luvun lopussa jäljettömiin kadonneen naisen luurangot. Johannes Hultin, kuuluisan Saarnaajana tunnetun vapaakirkon pastorin pojan, epäiltiin tuolloin sekaantuneen."  
Lukumagneetti. Helppolukuinen. 
Taidan suositella, koska oli myös jännittävä. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti