keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Tammikuun luetut

 
Nuori tyttö katoaa jälkiä jättämättä, ja samoihin aikoihin Söderin puistonpenkiltä löytyy mies kurkku katkaistuna.
Tapausten johtolangat osoittavat kohti pedofiilien nettiverkostoa, ja kansainvälisiä väkivaltarikoksia tutkiva A-ryhmä kutsutaan paikalle. Joku surmaa pedofiiliverkoston jäseniä, mutta miten murhaaja löytää huolellisesti piileskelevät miehet? Ja miten vyyhtiin liittyy ”positiivista seksuaalista energiaa” palvova salaseura?

Mielenkiintoinen ja jännittävä. Rullanen suosittelee.


 
 Muistot musertavat. Menneisyyttä ei ole, ei tulevaisuuttakaan. Linda Olssonin romaanin päähenkilö Marianne-Marion on käynyt läpi niin vaikeita aikoja, että hänen on ollut pakko koteloida ne oman muistinsa ulottumattomiin ja keskittyä elämään päivä kerrallaan, vieraassa maailman kolkassa. Vasta pienen, hyljeksityn pojan kohtaaminen pakottaa hänet kaivamaan esiin omat lapsuudenmuistonsa.

 Tätäkin Rullanen suosittelee, ehdottomasti! 

http://4.bp.blogspot.com/-Cn15oNBtQhc/Tl9_ArSD2sI/AAAAAAAACMI/R86sq_BjJYk/s1600/sarantotuus.jpg
Kahdeksantoistavuotiaan Maggien aiheuttama tulipalo, jossa menehtyi ihmisiä sekä monen muun joukossa myös hänen velipuolensa Keith loukkaantui hengenvaarallisesti, on vain jäävuoren huippu noiden perheiden tragedioille, joiden siemen kylvettiin jo eräänä kauniina aurinkoisena aamuna 1988, kun eräs nuori nainen asteli kappeliin, josta kaikki alkoi. Nyt parikymmentä vuotta myöhemmin tuo sama nainen, Sara, on lähtenyt kauppaan, palaamatta koskaan takaisin. Tulipalossa pahoin arpeutunut Keith, Saran poika, on varma, ettei äiti olisi jättänyt häntä, mutta miksei kukaan tiedä hänestä mitään, mihin hän on voinut kadota?

Jatkoa kirjalle Liekkien varjhttp://rullanen.vuodatus.net/blog/3164869/maaliskuun-kirjat/

 Ikuiset ystävät
  Ikuisissa ystävissä käsitellään kipeitä asioita 
huumorin ja lämmön kuorruttamina.
Lapsuusmuistojen sekä parodiadekkarin hengessä 
etenevän rikostutkinnan kautta 
Weiner tarkastelee kahden ystävän erilaista elämää. 
Pää- ja sivuhenkilöiden taustoista löytyy koulukiusaamista, liikalihavuutta, lapsettomuutta, turvatonta lapsuutta, syöpää ja lukuisia muitakin vaikeuksia.

Rullanen suosittelee tätä aihepiiristään huolimatta kevyeltä ja kepeältä tuntuvaa lomaluettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti