perjantai 5. huhtikuuta 2024

Huhtikuun luetut

 

"Rikostutkija Frank Mackey oli 19-vuotias, kun hän aikoi paeta tyttöystävänsä kanssa kurjia kotiolojaan Lontooseen. Rosie ei kuitenkaan ilmestynyt sovitusti tapaamispaikkaan ja Frank oli varma, että tyttö oli jättänyt hänet, näköalattoman työläisperheen kasvatin. Frank häipyi murtuneena omille teilleen eikä
kuullut tytöstä sen koommin – mutta ei kuullut kukaan muukaan. Kaksikymmentäkaksi vuotta myöhemmin Rosien matkalaukku ja nuorenparin lauttaliput löydetään hylätystä talosta. Peitetehtävissä työskentelevä Frank joutuu palaamaan kotiin ja kohtaamaan menneisyytensä, halusi tai ei."
Miksi tämä tarina tuntui
tutulta, olinko jo lukenut sen?
En ollut.
Dublinin murre soljui luettuna,
kuulin vuorosanat päässäni.
Lisää luettavaa Frenchiltä.
Suosittelen.

"Menestynyt taidemaalari Alicia Berenson ampuu muotikuvaajamiestään useasti kasvoihin eikä sen jälkeen sano enää sanaakaan. Koskaan. Alician elämä ja avioliitto vaikuttivat täydellisiltä, eikä murhateolle löydy minkäänlaista motiivia.Otsikoihin päätynyt mysteeri kuohuttaa kansaa ja vangitsee myös psykoterapeutti Theo Faberin mielenkiinnon. Alicia on hoidettavana Pohjois-Lontoossa sijaitsevassa oikeuspsykiatrisessa hoitolaitoksessa, ja kun siellä avautuu työpaikka, Theo tarttuu tilaisuuteen empimättä. Hän uskoo voivansa viimein murtaa arvoituksellisen hiljaisuuden. Mutta jos Alicia lopulta puhuu, haluaako Theo todella kuulla totuuden?Hiljainen potilas on älykäs psykologinen trilleri rakkaudesta, petoksesta ja psyyken särkymisestä."
Todellinen trilleri.
Suosittelen ehdottomasti.

 
"Tulisieluinen rikosetsivä ja arvoituksellinen murha Pohjois-Walesin jylhissä maisemissa. Tosi-tv-ohjelman kilpailijat jätetään vuorille luonnon armoille. Jokaisella heistä on vaarallinen salaisuus, eivätkä he leikkiin lähtiessään aavista, että se on vaarassa paljastua suorassa lähetyksessä. Kun murhaaja iskee, jokaisella on alibi mutta myös motiivi. Rikosetsivä Ffion Morganin on yhdessä Leo Bradyn kanssa selvitettävä, miltä näyttää totuus tv-ruudun ulkopuolella."
Ffion Morganin tapa
ratkaista ongelmia.
Suosittelen.

"Mitä Ellielle tapahtui? Koskettava, uhan tunnulla pelaava psykologinen jännitysromaani äidistä, jota tyttären katoaminen ei jätä rauhaan. Sitten hän oli poissa onnistuu. 15-vuotias Ellie Mack oli kolmesta lapsesta nuorin, äitinsä lemmikki. Hän odotti kesälomaa, suunnitteli tulevaa. Ja sitten yhtäkkiä, hän oli poissa. Hänen äitinsä Laurel jää elämään menneisyydessä. Kun hän yllättäen tapaa hurmaavan miehen ja alkaa seurustella, kukaan ei ole hämmästyneempi kuin hän itse. Pian Laurel tutustuu myös Floydin lapsiin. Yksi heistä on Poppy, joka näyttää aivan Ellieltä. Poppyn näkeminen repii auki kaikki vanhat haavat. Mitä Ellielle oikein tapahtui?"
Olen niin koukussa
Lisa Jewellin tapaan kirjoittaa.
Hän ei toista itseään,
tarina on aina uusi.
Pakko hotkia!
Ehdottomasti suosittelen.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti