lauantai 9. maaliskuuta 2024

Maaliskuun luetut

 

"Kolme vuotta sitten Saga Bauer sai uhkaavan postikortin, jossa kerrottiin yhdeksästä valkoisesta ammuksesta. Yksi niistä oli varattu komisario Joona Linnalle, ja vain Saga voisi pelastaa Joonan. Nyt Kapellskäristä löytyy puuhun sidottu säkki ja siitä syöpynyt ruumis – sekä valkoinen patruunan hylsy. Murhaaja on aloittanut poliisin kanssa demonisen arvoitusleikkinsä, jossa hän on aina askelen edellä. Joona ja Saga etsivät epätoivoisesti ratkaisua, mutta takertuvatko hekin vain entistä tiukemmin Hämähäkin verkkoon?"
Jännitys tiivistyy ja
tiivistyy.
Joona Linna on jo niin tuttu,
että välillä mietin 
olenko jo lukenut tämän tarinan.
En ollut.
Ehdottomasti suosittelen.

"Aidan Thomas on tunnollinen perheenisä ja mukava naapuri. Hänellä on kuitenkin sysimusta salaisuus, jota eivät osaa aavistaa edes hänelle läheisimmät. Aidan on murhannut kahdeksan naista, ja yhdeksäs nainen, Rachel, on ollut jo viisi vuotta vangittuna takapihan vajaan. Aidanin vaimo kuolee, ja hän joutuu muuttamaan. Aidanin täytyy ottaa Rachel mukaan ja esitellä hänet 13-vuotiaalle tyttärelleen majapaikkaa tarvitsevana "perheystävänä". Aidan uskoo viiden vuoden vankeuden tehneen Rachelista liian aivopestyn ja pelokkaan pakenemaan. Mutta mihin kaikkeen Rachel on valmis pysyäkseen hengissä?"
No huh.
Ei voi laskea käsistään
kesken kaiken.
Ehdottomasti suosittelen.

"Abigail on asunut pienestä pitäen eteläcarolinalaisen uskonnollisen yhdyskunnan suojissa, kaukana modernin maailman turmiosta. Hän on kiltti, kuuliainen tytär, perinteisiä arvoja kunnioittavan yhteisönsä arvokas jäsen. Jotain kammottavaa on nyt kuitenkin tapahtunut. Abigailin vanhemmat kuolivat juuri tulipalossa. Onnettomuushan se oli, mutta miksei hän muista tulipaloa edeltäneistä tapahtumista mitään? Mitä ovat hänen mieleensä pulpahtelevat satunnaiset, kauhistuttavat välähdykset? Vaaniiko suurin uhka ulkopuolella – vai sittenkin yhteisön muurien sisällä?"
Jännitys säilyi loppuun asti.
Suosittelen.

"Lähes kolmekymmentä vuotta sitten lontoolaisesta keittiöstä löytyi kolme epämääräisissä olosuhteissa kuollutta vainajaa. Nyt Thamesin rantapenkan mudasta löytyy luita, joiden mukana haudatut salaisuudet nousevat pintaan, kun paljastuu, että kammottavan löydön ja vanhan tapauksen välillä on yhteys. Vastausta vaille jääneet kysymykset kieppuvat ilmassa, totuus ja valhe sekoittuvat harsonohuissa muistikuvissa, eivätkä menneisyyden haamut jätä rauhaan ketään."
Lisa Jewell on
koukuttamisen mestari.
Kerran aloitettuani,
en pystynyt laskemaan
kirjaa käsistäni
ennen loppua.
Suosittelen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti