sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kesäkuun luetut

 
" Hautanummi on omalaatuinen, syvästi koskettava psykologinen trilleri, josta puuttuu lähes tyystin lajille tyypillinen poliisityön kuvaus. Sen sijaan tarina keskittyy traumatisoituneen perheen jännitteisiin ja kuvaa liikuttavasti etenkin Stevenin mielenliikkeitä – isättömän ja kiusatun pojan, joka hakee äitinsä hyväksyntää uhkarohkealla tavalla. Jännitysjuonen miljöö – sumuiset ja yksinäiset Dartmoore nummet – on kalseudessaan klassinen ja nostaa auttamatta niskakarvat pystyyn."
No kyllä, oli jännittävä kirja. Auringon paisteessa luettava kesäkirja, ei pimeässä. 

Kansi: Urban Waite: Pelon rajalla "Viisikymppinen Phil Hunt viettää hiljaiseloa ja kasvattaa vaimonsa kanssa hevosia USA:n ja Kanadan rajalla. Parikymmentä vuotta sitten saatu tuomio ryöstön yhteydessä tehdystä taposta ei silti jätä rauhaan. Hunt ei ole tappaja – vaikka ei kaidan tien kulkijakaan. Silloin tällöin hän yhä salakuljettaa hevosillaan huumeita rajan yli, läpi vuoristoisten metsien. Eräänä yönä jättimäinen keikka menee pieleen. Alkaa henkeäsalpaava takaaajo, jossa Huntin kintereillä on paitsi vanhoja kalavelkoja karhuava tuttu sheriffi, myös huumepomojen lähettämä psykopaattinen palkkamurhaaja. Villi pakomatka pakottaa Huntin tekemään tiliä menneisyytensä kanssa ja paljastaa huumebisneksen koko karuuden."
Loppuun asti oli luettava tämäkin kirja. 
Isosisko kommentoi Rullasen kirjapinoa murhapinoksi. 
Totta, ja seuraavakin taitaa olla samaa laatua.

Kansi: Ann Cleeves: Vera : kuolonkukkia
 "Yksinhuoltaja Julie Armstrong palaa illalla kotiin ja löytää 16-vuotiaan Luke-poikansa murhattuna kylpyammeesta, ympärillään kelluvia kukkien terälehtiä. Pian majakan luota kalliolammikosta löytyy uusi ruumis, jälleen rituaalimaisesti kukilla koristeltuna. Kun Julien tytär katoaa, koko kylä pelkää pahinta. Komisario Vera Stanhope joutuu painamaan omat murheensa syrjään – ja ottaa murhatutkinnan haltuunsa armottoman rautaisella mutta sympaattisella tavallaan. "
Kevyttä kesälukemista, vaikka olikin taas murhatarina.
Jännitys tiivistyi loppua kohden, 
Rullanen suosittelee. 

Punainen usva 
"Vastoin miehensä toivetta Scarpetta lähtee Georgian naisvankilaan haastattelemaan tuomittua seksuaalirikollista, jonka tytär murhasi puoli vuotta aikaisemmin hänen entisen työtoverinsa. Tapaaminen ei suju odotetusti, ja muutenkin Scarpettasta tuntuu, että jokin on hullusti. Tahtomattaan hän sotkeutuu sadistisen tappajan seittiin.Tutkimukset johtavat laajemmalle kuin Scarpetta olisi koskaan kuvitellut. Ehtiikö hän estää kammottavan terrori-iskun?"
Taattua Cornwellia, Kay Scarpetta ratkaisee murhamysteerin jos toisenkin.
Tätäkin suosittelen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti