maanantai 25. helmikuuta 2013

Helmikuun luetut

               

"Paganini ja paholainen on kirjoitettu elokuva- tai tv-sarja mielessä. 
Siinä on viihderomaania, "realistista" pohjoismaista dekkaria, amerikkalaista actionia ja riittävästi panokohtauksia ja hyytävää pakenemista läpi risujen ja männynkäpyjen. Kaikki on kirjoitettu aiemmin mutta paremmin."
Näin kirjaa arvioitiin Savon Sanomissa.  
Taidan allekirjoittaa tuon arvioinnin. Luin silti kirjan kohtalaisen lyhyessä ajassa, vaikka se olikin paksu eepos.

 

 Yhdeksänvuotias Emilie katoaa matkalla koulusta kotiin. Jäljelle jäävät vain reppu ja kimppu leskenlehtiä. 
Kuusi päivää myöhemmin kidnapataan pikku Kim. Hänet löydetään nopeasti - kuolleena, ruumiissaan lappu: ”SAIT ANSIOSI MUKAAN”.
Inger Johanne Vik, tutkija ja pienen lapsen äiti, on yhtä järkyttynyt kuin muutkin maanmiehensä. Täs tarina lähtee kehkeytymään.

Suosittelen hänelle, joka pitää tämän tyyppisistä kirjoista.


 Kun suljen silmäni
Christine herää joka aamu vieressään vieras mies, joka kertoo olevansa hänen aviomiehensä. Lisäksi mies kertoo, että Christine on 47-vuotias ja että hän oli 20 vuotta sitten auto-onnettomuudessa, joka vaurioitti hänen muistiaan pahasti. Joka ilta kun Christine nukahtaa, hänen muistonsa kuluneesta päivästä pyyhkiytyvät pois.

Menneisyys alkaa hahmottua, kun Christine aloittaa päiväkirjan kirjoittamisen salassa mieheltään. 

Jännittävä kirja, joka vauhdilla johdattaa lukijaa kohti loppuhuipennusta. Rullasen mieleinen kirja. Karin Slaughter laittaa kahden rikosromaanisarjansa päähenkilöt seikkailemaan yhdessä Pettävä hiljaisuus -kirjassa. Grant County -sarjan lääkäri ja kuolinsyyntutkija Sara Linton on tutustunut Atlantaan muutettuaan Atlanta-sarjan agentti Will Trentiin.

Rikosjuoni on järkeenkäypä, mutta kertomuksen loppuratkaisu tulee yhtä puun takaa kuin murhatkin. Ei oikein voi vetää lankoja yhteen ennakkovihjeistä, koska Slaughter pimittää tämän puolen.
Slaughter kirjoittaa vetävästi ja jännitysmomentit osuvat kohdilleen. Saran perhepiiri tuo kovaan tarinaan sopivasti rentouttavia suvantokohtia.
 - arvioidaan kirjaa Savon sanomissa.
Rullasen suosikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti